Hoe is Bloemenparadyske ontstaan,  vragen mensen ons wel vaak. Nou hier een kleine terugblik.

We kochten de boerderij in 2012 als bouwval. We komen ‘van de klei’ en fietsten door het Paradyske en waren meteen verliefd op de plek, de boerderij in al zijn vervallenheid en de omgeving. Er stond een bordje op de boom ‘te koop’ en we hebben het kunnen kopen. In de zomer van 2012 zijn we begonnen met het opknappen van de boerderij en het erf. De tuin was al prachtig met een boomgaard, elzensingels en heel veel bramen, vogels en ‘andere bewoners’; het is een feestje. Vanaf het begin heeft het gevoelt als een plek om te delen. We waren altijd al veel buiten te vinden en ik was graag in de tuin bezig. Tot mijn broer een keer zei, ‘is biologische bloemen kweken niet iets voor jou’ en hiermee was dat eerste zaadje geplant.

We hebben in 2014 de eerste bedden gefreesd en ik heb in die zomer de eerste markten gedaan en had de bloemen te koop aan de weg. Het bleek wel te willen op de Wâldengrond.  We merkten dat we nog veel konden uitleggen over ‘natuurlijke’ bloemen en nu worden ze erg gewaardeerd. We gebruiken op ons erf geen gif of kunstmest. Alles is in een natuurlijke balans.

In de winter van 2014 heb ik bij een vriendin/collega in haar bloemenzaak gewerkt op mijn vrije vrijdag om het schikken en de bloemenkneepjes onder de knie te krijgen en klusten we door aan het huis. Zo kon ik ook ondersteuning bieden in rouw en trouwwerk.

Daarna is er elk jaar een stukje van de onderneming bijgekomen. In 2016 heb ik mijn vaste baan in de zorg opgezegd en zijn we helemaal voor het Bloemenparadyske gegaan. Hierdoor kon de theetuin open en bouwden we de winkel uit en kwam er een binnenzitje. Er wisten steeds meer mensen de weg voor koffie met huisgemaakt gebak of het plukken van bloemen. Ook hierin een bewuste keuze om biologische producten te gebruiken en te verkopen in de winkel.

Zo kwam er daarna in 2019 de camping bij en is er sinds 2020 maandelijks de Bloemenparadyske Streekmarkt, waar mensen hun (biologische) boodschappen kunnen doen bij lokale ondernemers. Er zijn nog altijd genoeg wensen en plannen in en op het erf waar we mee blijven ontwikkelen. Ook zijn we ontzettend blij met al die lieve mensen die ons helpen met deze ontwikkeling, er zijn prachtige samenwerkingen ontstaan en hopelijk blijft dit ook groeien. Ben je benieuwd?  Je bent welkom van april tot eind september (kijk voor de openingstijden bij contact of bel of mail ons even).

Hartegroet Bert en Tjerkje